Schrijfdocent

In mijn Schrijfatelier Vredehof organiseer ik regelmatig schrijfcursussen en -workshops. Ook geef ik graag schrijfcursussen in het buitenland. Een schrijfvakantie geeft je immers de kans om je een paar dagen lang helemaal te concentreren op schrijven. 
Op verzoek geef ik schrijfcursussen en workshops op maat.

Schrijfretraite Werkstatt Wendorf

Droom je ervan een week lang ongestoord aan je schrijfproject te werken in een inspirerende omgeving? Dan is de schrijfretraite die ik ieder jaar in augustus samen met Werkstatt Wendorf organiseer misschien iets voor jou. Werkstatt Wendorf ligt in Mecklenburg-Vorpommern en is gevestigd in voormalige schoolgebouwen, waarvan de lokalen omgebouwd zijn tot bijzondere slaapkamers. 's Ochtends kun je meedoen aan de schrijfwarming-up en 's avonds bespreken we teksten van deelnemers.
De kosten zijn 430,- euro. Dat is exclusief reiskosten en eten en drinken. We doen zelf boodschappen en koken zelf.
De schrijfretraite van 2018 vindt plaats van 18 t/m 25 augustus. Je kunt je opgeven via het contactformulier op deze site.
Deelneemster Anja Gruteke schreef een verslag over de schrijfretraite van 2016: www.linkfirma.nl/schrijfretraite-in-werkstatt-wendorf/
Voor meer informatie, download de pdf.

Schrijfretraite Werkstatt Wendorf 2018.pdf

Schrijfweek in Ierland

Vlakbij de baai van Connemara, in een streek die al vele schrijvers inspiratie bood (Marten Toonder!), ligt Letterdyfe House. In dit grote, echt Ierse landhuis organiseert schrijver en schrijfdocent Henk Weltevreden regelmatig schrijfweken. Iedere keer wordt hij vergezeld door een andere schrijfdocent.
Wil je op de hoogte blijven, geef je dan nu via het contactformulier op voor de mailinglijst.
Informatie: www.letterdyfehouse.nl/cursus.html

Schrijven over je leven

Over ieder leven valt veel te vertellen en dus te schrijven. Veel mensen willen graag hun herinneringen op papier zetten. Maar waar begin je? En hoe schrijf je het zo op dat het ook voor anderen leuk is om te lezen? In de cursus Schrijven over je leven krijg je tips en schrijfopdrachten die je helpen om je herinneringen aan het papier toe te vertrouwen. De cursus is ook digitaal beschikbaar.
Heb je belangstelling, laat me het weten.